Idag åt jag stekt strömming på det vanliga stället. Det var gott. Jag var dock tvungen att hasta i mig min lunch då Anders skulle ta mig ner mot humlegården som jag har velat se länge. Efter en liten lätt promenad och en glass ( magnum mandel, Anders tog en 50 cl mer, päron tror jag) så kom vi fram.

Första titten blev trevlig, jag hade iofs väntat mig en mer storslagen plats med hundar som sprang omkring och flickor som sprang efter. Istället kom blicken in mot mitten av gården där jag skymtade en stor staty. Glad i hågen traskade vi fram för att kolla på vem det var. Anders sade sig inte veta det när jag frågade. Det visade sig vara en jättelik staty på Linné, toppen tänkte jag!
Jag stack in min K800 och fotograferade den och var nöjd med min bild.

Anders fick då bråttom att gå tillbaka till jobbet. Han hade tagit ut sin lunch tidigare än mig och ville inte bli sen. När vi hade gått en bit på vägen kände jag igen mig. Vi var på stureplan, där de stora pojkarna leker.

Anders frågade om jag ville till skansen med honom om han hade tid på onsdag. Det vill jag. Man kan tydligen klappa djur där. Fast inte i April, det får man först göra i Maj. Jag vill klappa djuren. klapp klapp! Helst vill jag klappa en björn och en älg. Björnen hade nog tyckt det var mysigt, älgen hade nog också tyckt det. Jag hade tyckte det.
Hoppas vädret blir fint på onsdag, då kanske vi åker dit och tittar på djuren i buren. Om Anders inte tvättar, det kanske han gör.

Här kommer en bild på Linné.
Blog Image
– Niklas, en sann djurvän.